Дълбоко почистване на лице – 5 причини да опитате

Дълбоко почистване на лице

The Clean Face е първият и единствен козметичен център в гр. София, който предлага една единствена услуга – професионално дълбоко почистване на лицето. Доверете се на нашите медицински козметици, за да получите качествена услуга в няколко стъпки.

За кого е подходяща тази процедура?

Когато става въпрос за това кой трябва да си направи дълбоко почистване на лице, отговорът е ти и всички, които познаваш – мъж или жена, млад или стар. Ежедневните грижи са изключително важни за поддържането на здрава и свежа кожа. Но третирането на лицето от професионалист също трябва да бъде основна част от рутината за грижа за кожата. Дерматолозите препоръчват дълбоко почистване на лицето минимум веднъж месечно. В някои случаи, като при хората, живеещи в големите и замърсени градове като София и Перник, както и тези със склонна към акне кожа, процедурата е необходимо да се прави дори веднъж на 2 седмици.

Защо да си правим дълбоко почистване на кожата на лицето и с какво е полезно?

Дълбокото почистване на лицето е една от най-често извършваните козметични процедури. Подходящо е за всеки тип кожа и период от годината, като честотата на процедурата се определя от различни фактори, основният от които е състоянието на кожата.

Какво включва процедурата дълбоко почистване на лице в The Clean Face?

 • Анализ и определене типа на твоята кожа

 • Премахване на грима и почистване на кожата

 • Ексфолиация и екстракция

 • Прилагане на лечебна маска, съобразена с типа кожа

 • Интензивна хидратация на лицето

 • Нанасяне на слънцезащитен крем

Както вече разбра, дълбокото почистване на лицето е многоетапна процедура, която може да включва ексфолиране с аква пилинг, прилагане на маски за лице, масаж и нанасяне на различни кремове и лосиони. Точната комбинация от процедури и продукти се избират в зависимост от наличните кожни проблеми и типа кожа. Някои са добри за стягане на кожата, други са чудесни за премахване на мъртвите клетки, а трети се фокусират върху решаването на конкретно състояние на кожата или третирането на проблемни зони. Нашите козметици могат да определят най-подходящата терапия и честота въз основа на анализ на твоята кожа. Стандартно дълбоко почистване на лицето се прави веднъж в месеца, но при склонна към акне кожа и при наличие на интензивно градско замърсяване може да се прилага дори през 2 седмици.

Нашите 5 причини да избереш дълбоко почистване на лице:

#1 Подходящо е за всички типове кожа

Незасимо от това дали кожата ти е суха, мазна, смесена – процедурата дълбоко почистване на лице е подходяща за теб. Освен това тя е в основата на терапията и поддръжката на различни кожни състояния като акне, себореен дерматит, атопичен дерматит и др.

#2 Бързо и лесно премахване на черни точки и комедони

Мазната и склонна към акне кожа се нуждае от ежедневни грижи. Но понякога дори това не е достатъчно. Почистването на порите в дълбочина се осъществява с помощта на накрайника за мултиполярна радиочестата, който втечнява себума и спомага за неговото евакуиране. Така твоята кожа ще бъде здрава и ще придобие сияен блясък.

#3 Професионално почистване на лицето в дълбочина

Грижите вкъщи са задължителни, но няма база за сравнение между домашното почистване и апаратното при посещение на медицински козметик. С професионална апаратура и правилните продукти за дълбоко почистване на лицето резултатите са изумителни.

#4 Намалява стреса

Доказано е, че при голяма част от хората посещението на козметичен център веднъж седмично води до отделяне на хормона на щастието – серотонин. А стресът е в основата на редица етиопатогенетични механизми при различни състояния, свързани с качеството на кожата.

#5 Силно изразен анти ейдж ефект

Процедурите за лице може да предотвратят видимите признаци на стареене и да подобрят здравето на кожата. Те хидратират кожата, подобряват кръвообращението и локалния метаболизъм.

Цена за дълбоко почистване на лице в гр. София

В The Clean Face ти избираш стъпките за твоята индивидуална програма. При нас цената за дълбоко почистване на лице започва от 47 лв. в зависимост от избрания пакет. Пълна информация за цените на предлаганите от нас услуги може да откриеш на страницата с нашия ценоразпис.

Дълбоко почистване на лице в гр. София

Заповядайте в козметичен център The Clean Face, локализиран в сърцето на град София – бул. Арсеналски 2, Park Center Sofia, етаж 0. Повече детайли може да откриете на страницата за контакт.

Онлайн магазин

Често задавани въпроси

Кои са най-подходящите продукти за дълбоко почистване на лице?

Изборът на продукти и серуми зависи от типа кожа. За мазна и склонна към акне кожа препоръчваме нашия пакет Clean & Oilfree, а за суха и чувствителна – Clean & hydrate. Нашите медицински козметици ще направят най-добрия избор вместо теб.

Колко често е необходимо да се прави дълбоко почистване на лицето?

Зависи от състоянието на кожата. Обикновено веднъж месечно е достатъчно, но при мазна и склонна към акне кожа е необходимо да е на всеки 2 седмици.

Колко време е възстановяването след дълбоко почистване на лицето?

В козметичен център The Clean Face използваме последно поколение апаратура, специализирана в грижата за кожата на лицето. След процедурата няма възстановителен период и може веднага да се върнеш към своите ангажименти.

Мнения за The Clean Face

 • The Clean Face е мястото, в което често прекарвам обедната си почивка. Кожата ми възвръща блясъка си, а най-хубавата част е, че дори не се налага да слагам грим след това!

  Весела, 24г., гр. София
 • От малка имам мазна и склонна към акне кожа. Мануалното почистване при козметик изисква от мен поне 2 дни за възстановяване. Тогава научих за апаратно почистване с аквапилинг и реших да опитам. Много съм доволна.

  Гергана, 33г., гр. София
 • Правя си апаратно почистване на лицето от години и така поддържам кожата си сияйна и хидратирана. Искам да благодаря на екипа на The Clean Face за професионализма и да им пожелая още много успехи!

  Преслава, 47г., гр. София
 • Имам мазна кожа, която изисква редовно почистване. Препоръчаха ми The Clean Face и направих посещение, след което останах много доволен. Страхотно е, че предлагат частично почистване при мъже с брада. Препоръчвам.

  Стоян, 34г., гр. София
5/5 - (4 гласа)
Възстановяване след почистване на лицето